Mit havn er Leif Ole Koldsø og jeg er født den 13. februar 1957, som ældste søn af Frits og Dinne.

Barndom
De første 17 år boede jeg hos mine forældre på gården Nørtoftvej 18, Nees pr. Vemb.
Det var en oplevelsesrig periode uden alt for mange forstyrrende indtryk og jeg ser tilbage til den periode, hvor man kunne fokusere på at være den man var. Det medførte også at man fik en appetit på at opleve den store verden.


Folkeskolen var Nees skole med 7 årgange og ca. 60 elever og jeg kom i skolen ved at cykle 5 km på grusvej – bl.a. på Koldsøvej. Senere kom jeg i Bøvling Realskole i parallelklasse med min fætter Erlings kone, Randi. Her er først et billede af min søster Sonja og mig på en mælkekærre hos morfar og mormor på Mols. På næste billede er jeg 10 år og i folkedans dragt sammen med mine søskende. På ungdomsbilledet er jeg 14 år


Skole og arbejdsliv
Efter realskolen tog jeg HF på Nr. Nissum Seminarium og de to næste år brugte jeg på at opleve noget. Derefter tog jeg ingeniøruddannelsen på det der i dag hedder Syddansk Universitetscenter i Odense. Det var en speciel oplevelse at flytte fra det bagerste Vestjylland til “storbyen” Odense, hvor man overhovedet ikke kunne forstå mit vestjyske sprog. Så jeg lærte hurtigt at snakke rigsdansk med kraftig fynsk accent og det så godt at jeg blev regnet for en fynbo på min første arbejdsplads som Ingeniør hos Christian Rovsing i 1983 i Ballerup. Den illusion blev dog hurtigt fortrængt, når jeg snakkede med andre jyske kollegaer og slog over i kraftig vestjysk. I 1990 tog jeg en ekstra uddannelse som Civiløkonom på CBS.

Efter Christan Rovsing’s konkurs i 1984 arbejdede jeg hos et Superfoss / Novo selskab og udviklede processcontrol systemer til deres fabrikker, indtil jeg startede hos et reprografisk virksomhed i Espergærde som udvikler og projektleder i 1987.
I 1990 startede jeg hos CRI og udviklede flere forskellige informationssystemer, bl.a. et sagsbehandlings- og workflow system, som jeg senere fik ansvaret for, da Terma købte dele af CRI i 1998. I 2000 valgte jeg at gå freelance og har siden arbejdet som konsulent hos Terma, Mærsk Data, Storebælt, Erhvervsstyrelsen, IBM, Beskæftigelsesministeriet, Carlsberg, Nordea, NNIT og Arla.


Jeg har både arbejdet som udvikler, tekniker, projektleder og service manager, afhængigt af hvad der var behov for og hvad jeg kunne tilbyde. Her er et billede af mig fra Dinne’s 60 års fødselsdag i 1993.

Privat var jeg par sammen med Mona fra 1980 til 2004.
I 2005 traf jeg Mette og hendes søn Kristian. Efter flere år fandt jeg og Mette ud af at var på tide at blive gift og vi valgte at blive gift på min mors fødselsdag den 4. november 2016, som også er min fars dødsdag i 1987. På den måde kunne vi sammen ændre stillingen til 2-1 for min mors fødselsdag. Mette og Kristian har samtidig valgt at få navnet Koldsø i deres navn, så Mette har nu fået navnet Mette Koldsø Krog. Mette er jurist og arbejder som Lead Contract Manager og Chief Legal Advisor hos et stort ministerium i København.
Her er et bryllupsbillede af mig og Mette på Rudersdal rådhus i Holte.


Siden jeg startede hos Christian Rovsing i 1983 har jeg boet i Hovedstadsområdet – ca. 10 forskellige steder. Siden 2007 har jeg boet på Østerbro i en ejerlighed, som jeg købte sammen med Mette i 2007. Vi har derudover et sommerhus midt i en skov på Lolland. Hvis man går ind på Facebook kan man se billeder af sommerhus og vores ejerlighed.

Mine hobbies er at udfolde mig som handy mand i lejligheden og sommerhus og hvad jeg ellers kan kaste mig over af praktiske ting. I forbindelse med familietræffet har jeg også brugt tid på at arbejde videre med min far’s noter omkring Koldsø familien, bl.a. for at forberede mit indlæg på Grønfolden i 2017.

 

 

Top