Uden tvivl har jeg haft en dejlig og på alle måder tryg barndom. Vi havde alle vore aldersvarende pligter og det var en helt naturlig del af hverdagen. 

Kolonien Filadelfia blev på mange måder en del af vores liv. Det var arbejdsplads for mor og far, som det var for mange af klassekammeraternes forældre.
Vi har været på super dejlige ferier (30 km væk) med patienterne. Far var plejer og mor var tante.

På afdelingen “Sikem” passer far en syg ung mand som naturligvis ofte får besøg at sin mor og lillesøster Mette. Far førte Mette og jeg sammen så besøget for hende også fik stunder med leg og latter. Langsomt gled hun ind i familien og blev hurtig en både fuldgyldig og naturlig del af søskende flokken

Som stor pige kom jeg selv i arbejde på KF. som medhjælper og her blev min livs bane rent arbejdsmæssigt afstukket. Har været i det fag hele mit arbejdsliv og har været rigtig langt omkring rent fagligt. 

Vores ferier til jylland står for mig som noget af det dejligste. Bilen blev pakket som kun far kunne. Den mindste krog var udnyttet og så drog alle afsted på en l.a.n.g tur inden vi nåede frem. Derefter var det bare ren leg hele tiden med alle de mange fætre og kusiner. Skøn tid og tak til jer alle. Vi boede oftest hos Frederik og Marie. Ham elskede jeg, Marie derimod havde jeg det anstrengt med og hvor ville jeg dog gerne have truffet hende i en for mig mere moden alder. Fået hende til at fortælle om hendes liv og hverdagen på godt og ondt.

Som ganske ung får jeg Helle og få år efter gifter jeg mig med Mogens og sammen flytter vi alle 3 til Skive.  Mogens er nyuddannet ingeniør og har fået job hos Gyro der lavede landbrugsmaskiner. Jeg fik job på Skive Sygehus og senere et lokalt plejehjem. Har aldrig haft problemer med at få job. Efter et par år blev Gyro solgt og vi havnede kort tid i Odense og derefter blev det til 20 år i Vamdrup. Sidste stop er nu foreløbig 20 år i Århus hvor vi har ramt pensions alderen. Næste step er “under behandling” 

Søskendeflokken købte sammen i -96 et sommerhus ved Gørlev. Det har været rammen om både arbejdsomme og festlige stunder og et super sted at trække sig tilbage til da både Mogens forældre og “mormor og Hartvig” ikke kunne holde til så lange besøg mere. Far så aldrig sommerhuset, men mor fik en ven og de nød begge at komme på visit i sommerhuset. De fik iøvrigt 10 rigtig gode år sammen og det var til stor glæde for alle. 

Mogens og jeg har nydt rigtig mange rejser i vores tid. Både til øst og vest. Den sidste var med Mette 4 uger på rundtur i USA. Fantastisk tur. 
Min dagligdag som fuldtidspensionist er i den grad ren nydelse. Det privilegium at kunne tilrettelægge dagen som det nu passer bedst i forhold til vind og vejr. Nyder at “sidde ved computeren” og bl. få en side som Koldsø aktiveret, men også bare det at forsøge at følge med i de mange muligheder som al den nye teknologi udfordrer os med. Kan godt filosofere lidt over hvad mit arbejdsliv mon ville være blevet hvis jeg var ung idag og stod for et valg. Det ville nok næppe have været plejen.

Helle fik den dejligste pige for en del år siden. Hun hedde Nadja og er nu 18 år og godt igang med gymnasiet. Det vil Helle og Nadja nok gerne selv  fortælle lidt om.

 

Top