Bernhard 1919 – 1984

Bernhard er søn af Fredrik og Ane Marie og blev født den 8. juli 1919 i Koldsø gården, som det fjerde barn ud af 11 børn.

Bernhard giftede sig 1. juni 1952 med den 20 årige Elinor Krogsgård fra Bøvling. Elinor er lillesøster til Fredes kone Ruth. Parret etablerede sig i en nybygget gård i Gudum på adressen Gudumlundvej 5. Det var en gård, som lignede Fredes og Fritses gårde og der blev bygget mange tilsvarende gårde i Vestjylland 1950’erne. I dag har Bernhards barnebarn overtaget gården og den er bygget en del om.

Herunder søskende billede af Elinor (Frede’s Ruth, Elinor, lillebror Hans og storesøster Stinne), billede af søstrene Elinor og Ruth samt Dagny Koldsø.

Derunder en sammenkomst på Koldsø gården i sommerferien med besøg af Martin med børn, Poul med børn, Bernhard og Elinor og selvfølgelig Frederik og Ane Marie.

Familiebilleder starter med Henning og Bernhard i snak. Bernhard havde det bedst med almindelig tøj – ligesom de fleste af hans brødre – og brugte kun hvid skjorte og slips til helt specielle lejligheder. Så kunne man også tillade sig at gå ud og se på bedriften, når man var på besøg.

Billeder af gården i Gudumlund er fra 1952, 1955 og 1958. Det sidste billede er taget medens at mælkekusken henter mælk og man kan se at Bernhard havde bistader i køkkenhaven.

Sammen fik de børnene Henning i 1953, Ingrid i 1957 og Bent i 1958.

Henning døde på hans gård i 1982 kort efter at han havde konstateret at hans besætning af dyr var omkommet p.g.a. en vandoversvømmelse. Henning var ikke gift og efterlod ingen børn.

 

   
   
   
   
   
   
   
   

 

Top