Krogsgård familien

Ægteparret Johannes Jensen og Ingrid Rønn tog efternavnet Krogsgård og boede på gården “Mose” (Brørupvænget 13, Bøvlingbjerg) i perioden fra ca. 1933 til 1955, hvor Johannes døde og sønnen Hans overtog gården.

Johannes er født 21 juli 1901 i Flynder og Ingrid er født 12 april 1903 i Bøvling.

Sammen fik de børnene Stinne den 13 december 1924, Ruth den 3 december 1926, Elinor den 24 maj 1932 og Hans den 25 maj 1934.

Gården “Mose” kan ses her.

Johannes Krogsgård har drevet gården, men har også haft andre jobs, som f.eks. mælkekusk. Her er der et billede taget ud for Bøvling Brugsforening.

For at få grise var man nødt til at parre søerne. Det forgik ofte ved at man transporterede søerne til en orne eller arrangerede at en orne kom forbi. Johannes Krogsgård har transporteret en so eller orne med en lille hestevogn og det har vagt opsigt når han har kørt igennem Bøvling by med passageren i den lille vogn. I slutningen af 60’erne gik man over til at bruge kunstig insimenering med frosset sæd og undgik dermed transport af søer og orner.

Raundahl familien

Datteren Ruth gik i skole sammen med Ketty Kristine Raundahl Madsen født den 11 oktober 1928, som boede Kærvej 6 i Bøvlingbjerg. Ketty’s far var Magnus Kristian Madsen og hendes mor var Kristine Marie Knudsen. Ketty var ældste barn ud af en børneflok på 7 børn.

 

Ketty’s far var maler og gravede i en periode telefonkabler ned for Jysk Telefon.

Der er skrevet en historie om familien, som indeholder billeder af Ketty og nogle af Koldsø brødrene (Holger og den skak spillende Herman). Se her https://arkiv.dk/pdfviewer/viewpdf?originalId=b93fe08b599e4ee39443722711e464aa og her https://arkiv.dk/pdfviewer/viewpdf?originalId=a61ac3d69a92424da39520670f3878d2.

Foreningsliv i Bøvling før og efter krigen

Efter anden verdenskrig har der været en opblomstring af bl.a. spejder arrangementer. Især KFUM / K arrangementerne på Vester Krogshede – 1 km syd for Bøvlingbjerg ud mod fjorden, hvor Krogsgård og Raundahl familien deltog. Elinor har samlet en del billeder fra arrangementet for året 1946, hvor Elinor’s far – Johannes Krogsgård – er fotograferet som en ivrig 45 årig fodbold spiller i en kamp med herrer mod piger. Nedenfor er der en samling af billeder fra albummet og på billederne kan man tydelig se at der var stor opbakning fra hele sognet. Der er flere billeder at se på https://arkiv.dk/soeg?searchstring=vester%20krogshede. Bl.a. en ung Ketty, som spiller håndbold og Johannes i en gruppebillede med pænt tøj på og ikke sportstøj, som nedenfor.

 

Der var stor tilstrømming og flag. Det var nok første store arrangement i Bøvling efter krigen.

 

Sækkeløb for pigerne.

 

Unge mænd spiller fodbold.

 

Herrer spiller mod kvinder. Johannes Krogsgård spiller med hvidt og sort hat.

 

Johannes igen. Hatten er taget af og der er seriøst klumpspil.

 

Senere på dagen blev der serveret kaffe med en stor madam blå og vand / frisk mælk i mælkejunger.

 

Det var ikke alle, som deltog i sportsaktiviteterne, men alle fik forfriskninger og en snak.

 

 

 

 

Top